flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у скоєнні ДТП звільнено від кримінальної відповідальності у звʼязку із закінченням строків давності

08 січня 2019, 11:00

11.10.2018 року Заставнівським районним судом Чернівецької області розглянуто кримінальне провадження відносно О. який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Дане кримінальне провадження надійшло до суду із клопотанням про закриття кримінального провадження та звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності у звʼязку із закінченням строків давності.

Відповідно до класифікації злочинів, встановленої ч. 4 ст. 12 КК України, злочин, передбачений ст. 286 ч. 2 КК України є тяжким злочином.

Згідно із п. 4 ч. 1 ст.49 КК України особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло десять років - у разі вчинення тяжкого злочину.

Передбачене у ст.49 КК України звільнення особи від кримінальної відповідальності є обов’язковим. 

В судовому засіданні прокурор подане клопотання підтримав, обвинувачений О. не заперечував проти закриття провадження.

У звʼязку з наявністю вищевикладених обставин судом ухвалою суду від 11.10.2018 року прийнято рішення про закриття кримінального провадження відносно О. у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.286 КК України, а також звільнено останнього від кримінальної відповідальності у зв’язку у звʼязку із закінченням строків давності.

 

Прес-секретар Заставнівського

районного суду Чернівецької області                       А.М. Вікторівський