flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено двох молодиків які викрали у підприємця понад 120 кг риби

08 січня 2019, 11:00

В листопаді 2018 року Заставнівським районним судом винесений вирок відносно двох молодиків які викрали у підприємця понад 120 кг риби. Останні обвинувачувалися у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ст.185 ч.3 КК України (крадіжка, тобто таємне викрадення чужого майна, вчинена за попередньою змовою групою осіб, повторно, поєднана з проникненням в сховище).

Згідно матеріалів провадження, в лютому цього року двоє мешканців Заставнівщини (1997 та 1998 років народження), в період не погашеної судимості, переслідуючи умисну та корисливу мету направлену на таємне викрадення чужого майна, вступили між собою у попередню змову, діючи спільно, шляхом вільного доступу проникли на територію приватного водного господарства в м. Заставна та шляхом пошкодження металевого ланцюга викрали з резервуару 128 кг риби на загальну суму 6400 гривень, а також три пластикові ящики вартістю 450 гривень.

Під час розгляду справи відносно обвинувачених Б. і В. в суді, вони вину у вчиному кримінальному правопорушенні визнали в повному обсязі, однак на підставі ст.63 Конституції України відмовилися від дачі показів. Додатково вказали, що щиро розкаюються у вчиненому та просили їх суворо не карати.

Врахувавши обставини справи та здобуті в судовому засіданні докази суд визнав винними молодиків у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України та призначив їм покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі ч.1 ст. 71 КК України їм частково приєднано невідбуту частину покарання за вироком Шевченківського районного суду м. Чернівці від 16.03.2017 року за ч.2 ст. 186 (грабіж)  та остаточно призначено покарання у виді 4,5 років позбавлення волі кожному.

При призначенні покарання суд виходив з того, що виправлення обвинувачених неможливе без ізоляції від суспільства, а тому їм слід було призначити покарання, необхідне й достатнє для їх виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень у виді позбавлення волі. Обраний обвинуваченим такий вид покарання, за переконанням суду, відповідатиме не тільки тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, обставинам кримінального провадження, але й особам обвинувачених.

 

Прес- секретар суду

А.М. Вікторівський