flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 5 років позбавлення волі засуджено буковинця за грабіж та пошкодження матеріалів кримінального провадження

29 листопада 2018, 10:03

Цими днями Заставнівським районним судом винесений вирок відносно громадянина В., мешканця Заставнівського району Чернівецької області, який обвинувачувався у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ст.186 ч.2 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб), ст.357 ч.2 КК України (викрадення, привласнення, вимагання офіційних документів, штампів чи печаток або заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання особи своїм службовим становищем, а так само їх умисне знищення, пошкодження чи приховування, а також здійснення таких самих дій відносно приватних документів, що знаходяться на підприємствах, в установах чи організаціях незалежно від форми власності, вчинене з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах, якщо вони спричинили порушення роботи підприємства, установи чи організації або вчинені щодо особливо важливих документів, штампів, печаток).

Згідно обвинувального вироку у квітні цього року багатодітний мешканець Заставнівського району, розпиваючи алкогольні напої в одному з кафе міста Заставна, вступив у суперечку з відвідувачами закладу, вирвав з рук потерпілої гаманець та вийшов на вулицю. Бармену вдалось наздогнати правопорушника та повернути жінці гаманець.

Зловмисник був затриманий працівниками поліції та в подальшому перебуваючи у службовому кабінеті слідчого, під час зачитування протоколу про його затримання, вихопив зі столу матеріали кримінального провадження та почав рвати їх на частини.

Під час розгляди справи відносно обвинуваченого В. в суді, останній вину у вчинених кримінальних правопорушеннях не визнав. Однак, незважаючи на невизнання своєї вини обвинуваченим та повне заперечення ним обставин викладених в обвинувальному акті, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого доведена належними та допустимими доказами наданими стороною обвинувачення.

Враховуючи, що це не перша судимість правопорушника, він уже відбував покарання за майнові злочини та хуліганство, Заставнівський районний суд засудив його до 5 років позбавлення волі.

 

                                                                                                                                                                              Прес- секретар суду

                                                                                                                                                                              А.М. Вікторівський