flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч працівників Заставнівського РС філії Державної установи «Центр пробації» з головою Заставнівського районного суду

16 жовтня 2018, 12:21

10.10.2018 р., працівниками Заставнівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області, ініційовано та проведено, робочу зустріч із головою Заставнівського районного суду Чернівецької області.

В даній зустрічі прийняли участь: голова Заставнівського районного суду, Олена Василівна Пухарєва; начальник Заставнівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області, Олександр Васильович Шкоропада та провідний інспектор, Федорович Олександр Іванович. 

Під час зустрічі відбулося обговорення питання щодо застосування та реалізації додаткового обов’язку, який може бути покладений судом на засуджених осіб, яких звільнено від відбування покарання з випробуванням, а саме  виконати заходи, передбачені  пробаційною програмою. До суду додатково, було доведено тематичні назви пробаційних програм, які було затверджено наказами Міністерства юстиції № 1797/5 та № 1798/5 від 11.06.2018 року. Окрім того проінформовано про наявність в Заставнівському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області куратора пробаційних програм, який пройшов навчання за програмою підвищення кваліфікації персоналу уповноваженого органу з питань пробації з реалізації пробаційних програм та отримав відповідний сертифікат.   Звернуто увагу на те, в яких випадках судом, було б доцільним та ефективним зобов’язати засудженого, виконати заходи, передбачені  пробаційною програмою, якщо відносно нього не складалася досудова доповідь уповноваженим органом з питань пробації.

Прес-секретар Заставнівського

районного суду Чернівецької області                      А.М. Вікторівський