flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ІНСТРУКЦІЯ-ПА’МЯТКА про заходи безпеки для запобігання захворювань та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)

23 жовтня 2020, 10:20

Відповідно до наказу голови суду Ярослава Стрільця №03-03/37/20 від 16.10.2020 "Про заходи безпеки на робочому місці в умовах пандемії COVID-19", Заставнівським районним судом Чернівецької області з метою запобігання виникненню та поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19) у період  встановлення обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної інфекції, затверджено Інструкцію -пам'ятку про заходи безпеки  для запобігання захворювань та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

ІНСТРУКЦІЯ-ПА’МЯТКА


 про заходи безпеки

 для запобігання захворювань

 та поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)

Інструкція-пам’ятка обов’язкова для виконання всіма працівниками Заставнівського районного суду Чернівецької області.

  1. Уникайте скупчення людей під час подорожі до роботи та на робочому місці:
  • по змозі не користуйтеся громадським транспортом або таксі;
  • у разі перебування на зупинках громадського транспорту дотримуйтеся безпечної відстані між людьми не менше ніж 1,5 м;
  • у разі перебування у громадському транспорті застосовуйте захисну маску, тримайтеся на відстані не менше ніж 1 м від людей, особливо які кашляють або чхають, використовуйте антисептик для рук на основі спирту та вологі серветки;
  • не відвідуйте масові заходи і не знаходьтеся в місцях скупчення людей (не більше ніж 10 осіб) або на робочих місцях в одному приміщенні — одна особа на 10 кв. м;
  • під час переміщення по підприємству та безпосередньо на робочому місці дотримуйтесь безпечної відстані між співпрацівниками не менше ніж 1,5 м.

 

  1. Дотримуйтеся правил гігієни:
  • уникайте рукостискання – використовуйте інші безконтактні способи вітання;
  • уникайте контакту з усіма, хто має кашель або інші ознаки респіраторних захворювань;
  • кашляйте і чхайте у лікоть, або прикривайтеся тканиною, серветкою, захисною маскою; у жодному разі не кашляйте у долоні або повітря;
  • обробляйте руки антисептиком для рук на основі спирту;
  • не торкайтесь свого обличчя, очей, носа і рота, поки не помиєте (не обробите спиртовим антисептиком) руки.

 

  1. 3Часто мийте руки:
  • регулярно і ретельно мийте руки з милом принаймні не менше 20 секунд;
  • якщо не має можливості помити руки, їх потрібно обробити дезінфікуючими засобами на основі 60—95%-вого спирту, втираючи у всю поверхню рук до їх висихання, або носіть захисні рукавички;
  • мийте руки або обробляйте їх дезінфікуючими засобами щоразу, коли стикаєтеся з поверхнями. У разі помітного забруднення обов’язково ретельно мийте руки з милом.

 

  1. Регулярно провітрюйте приміщення:
  • робіть регулярні технічні перерви для провітрювання або вентиляції;
  • регулярно відкривайте вікна (бажано через кожні 2 години) або вмикайте кондиціонер, при цьому намагайтесь уникнути протягів.

 

  1. Регулярно проводьте дезінфекцію предметів та поверхонь:
  • дезінфікуйте предмети і поверхні, до яких ви часто торкаєтесь, не рідше ніж кожні 2 години;
  • регулярно протирайте дезінфекційними засобами такі поверхні, як дверні ручки, вимикачі, стільці, столи, монітори, телефони, клавіатури тощо.
  1. Застосовуйте захисні маски:
  • застосовуйте маски для захисту від потенційної небезпеки та інфікування з періодичною їх заміною залежно від ступеня захисту.

 

  1. Використовуйте тільки індивідуальні предмети під час прийому їжі та дотримання питного режиму:
  • купуйте їжу у запакованому виді;
  • перед використанням їжі зніміть захисні засоби, ретельно вимийте руки
  • під час прийому їжі у кімнаті прийому їжі (закладах харчування) дотримуйтесь протиепідемічних заходів, зокрема відстань між місцями для сидіння за сусідніми столами має бути не менше ніж 1,5 м; розміщуйтеся за одним столом не більше ніж учотирьох;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;
  • не користуйтесь посудом, чашками, рушниками та іншими предметами спільно з іншими людьми й одночасно;
  • вживайте напої (вода, соки, молоко тощо) у бутильованому або пакетованому вигляді. Не можна користуватися однією тарою з іншими людьми.

 

  1. Щодня слідкуйте за станом свого здоров’я
  • двічі на день вимірюйте температуру тіла — перед виходом на роботу та після повернення додому;
  • залишайтеся вдома у разі погіршення самопочуття та ознак респіраторних захворювань: підвищеної температури, нежиті, кашлю, порушення дихання тощо;
  • за перших ознак респіраторних захворювань на робочому місці негайно повідомте свого безпосереднього керівника, відділ персоналу та сімейного лікаря;
  • за температури від 37,2 ºС необхідно самоізолюватися і отримати консультацію сімейного лікаря;
  • за температури від 38 ºС і більше невідкладно зверніться до сімейного лікаря або викличте швидку, зателефонуйте на номери гарячої лінії COVID-19.

 

  1. 9Дотримуйтеся заходів захисту після повернення додому:
  • організуйте зону для «брудних» речей біля вхідних дверей;
  • після входу до помешкання нічого не торкайтесь;
  • зніміть взуття, верхній одяг біля вхідних дверей;
  • залишайте сумки, пакети, ключі тощо біля вхідних дверей;
  • продезінфікуйте поверхні сумок, пакетів, мобільних телефонів, окулярів тощо;
  • обробіть руки антисептиком для рук на основі спирту;
  • помийте з милом руки та обличчя.